Založ si blog

Prišla k nám jar a velikonočné sviatky.

Konečne k nám prišla jar.Prileteli k nám sťahováve vtáky,bociany obsadzujú svoje hniezda,medvede pochudnuté vychádzajú zo svojích brlohov a my ľudia zo svojích príbytkov ale nevychudnutí do svojich záhradiek na políčka iní na prvé jarné tury.Všetci sa tešíme na pekné dni na slniečko a tešíme sa zo života viac ako predtým.Začiname s jarným upratovaním okolo svojích domovov v bytoch a začíname sa tešíť na Veľkú noc najväčší to sviatok kresťanov.Začiname s nakupovaním veľkonočných pochuťok a to šuniek,klobás,vajíčok,rôzných sladkosti pre naších malých šibačov a oblievačov,alkohol,víno,pivo pre dospelých oblievačov a šibačov ale aj pre seba.Snažíme sa pripraviť na sviatky čo najlepšie.Musím však povedať,že naší obchodníci si mädlia ruky,že budú mať zase zvyšený zisk,ale musím však dodať,že vajíčka nám podraželi veľmi výrazne,tak asi ich budeme nakupovať pomenej.Predávajú sa aj rôzné sladkosti,figurky sliepočiek,zajačikov,kuriatok a vraj z čokolády,ale veľmi často nie sú z čokolády,ale z lacnej náhrady.Sviatky sa skomercionalizovali ach aké ťažké slovo.Sviatky už nie sú ako byvali kedysi.Na naších dedinách tak ako v mestách už dávno sa nedodržujú dávne tradície snaď len sem tam ich propagujú naše folklorné súbory,ešte šťastie ,že ich máme a môžeme vidieť ako prežívali sviatky t.j. fašiangy a Veľku noc. naší predkovia.Ľudia ešte chodia do kostolov na sviatočné omše vypočuť si sviatočné slová a kazne ,ale to je všetko.Som sedemsiatnik spomínam si na svoje prežívanie sviatkov,ale to už by bolo na inú tému.

Moja životná cesta.

04.05.2012

Moja životná cesta sa začala,keď som sa narodil v čase tzv.Slovenského štátu.Môj nebohý otec sa narodil zac.k.monarchie v rodine bezzemka tzv.komeciaša.Vroku 1918 za republiky Masaryka im nebolo lepšie a tak môj otec vyrastal na veľkostatku pana barona a ten im pridelil jednu izbietku pre 6 členov rodiny v ktorej bývali.Keď podrastol aj so svojími bratmi spával vo vreciach na [...]

Vládli a vládnu nám bohatí.

13.04.2012

Prečítal som si množstvo článkov v minulosti aj teraz o členoch vlád kabinetov v minulosti ale aj teraz a dočítal som sa že vladli nám aj vladnú len sami bohatí ľudia duchom ale najmä majetkom.To že sú bohatí duchom to je dobré ale keď sú bohatí majetkom som často na pochybách či budú vedieť riešiť otázky týkajúce sa nás obyčajných ľudí najmä ekonomického [...]

Priateľ človeka.

08.04.2012

Tento príbeh sa skutočne stal a vyrozprával mi ho priateľ.Pred rokom išiel na prechadzku do prírody ako tak kráčal okolo lesa počul niekde v kroví píšťanie šiel sa tam podívať a uvidel tam psíka takmer ešte šteňa priviazané na tenkej reťazi k mlademu stromu v huštine.Nechcelo sa veriť,že to urobil človek,ale pri vyslobodzavaní tohoto psíčaťa uvidel že reťaz je [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 78753x
Priemerná čítanosť článkov: 2386x

Autor blogu

Kategórie